Festmény és képkeret restaurálás

Festmény restaurálás

A restaurálás legfontosabb célja a műalkotások állapotának megóvása, élettartamának meghosszabbítása, történeti és esztétikai értékének megőrzése. Mivel munkánk során ma is funkcionáló műtárgyakkal állunk szemben, más esztétikai igényeknek kell megfelelni, mint a múzeumi restaurálás esetén,ahol természetesnek vesszük,hogy a tárgyak életük során szerzett sérüléseikkel együtt jelennek meg előttünk.
Mindig az adott tárgy határozza meg a restaurálás folyamatát. Munkatársaink szakértelmére és sokéves tapasztalatára mindig számíthatnak.


Képkeret restaurálás

A restaurálás legfontosabb célja a műalkotások állapotának megóvása, élettartamának meghosszabbítása , történeti és esztétikai értékének megőrzése. Mivel munkánk során ma is funkcionáló műtárgyakkal állunk szemben, más esztétikai igényeknek kell megfelelni, mint a múzeumi restaurálás esetén, ahol természetesnek vesszük,hogy a tárgyak életük során szerzett sérüléseikkel együtt jelennek meg előttünk. Mindig az adott tárgy határozza meg a restaurálás folyamatát. Képkeretek restaurálását, aranyozását hagyományos kézi technológiával végezzük. A képkeretek restaurálásánál nagy jelentőséggel bír a konzerválás, mivel a faanyagot gyakran támadják meg a rovarok és a gombafertőzések.
Restaurálás folyamata: Konzerválás, tisztítás, kiegészítés (minták, díszek, faragványok), felületkezelés, aranyozás, patinázás. Munkatársaink szakértelmére és sokéves tapasztalatára mindig számíthatnak.